مقالات

عایق صوتی و انواع آن

عایق صوتی و انواع آن

به منظور کاهش صوت و مقابله با صدای انتقالی (کاهش آلودگی صوتی) از محیطی به محیط دیگر، می بایست از پوششی استفاده گردد که به آن پوشش، عایق صوتی گفته می شود. عایق های فوم صداگیر خود چسب، با بهره مندی از آخرین تکنولوژی روز دنیا در کاهش صداهای انتقالی به محیط پیرامون نقش به سزایی را ایفا می نمایند.

مزایای استفاده از عایق صوتی:
1. کاهش پژواک صدا در اتاق
2. کاهش خروج صدا از اتاق به اتاق های مجاور یا به بیرون از منزل
3. ایجاد محیطی آرام
4. کنترل سر و صدا

انواع عایق های صوتی (فوم عایق صداگیر):

الف- عایق صدا با ساختار شانه تخم مرغی شش وجهی:

از دسته فوم های اسفنجی هستند که برای کنترل طنین در استودیو و اتاق تمرین موسیقی بکار گرفته می شوند. ظاهر جعبه تخم مرغی این فومها باعث شده که یک عایق مناسب جهت کنترل صدا باشند. در تمامی استودیوهای ضبط موسیقی و اتاق های تمرین موزیک، وجود فوم های شانه تخم مرغی بهترین راهکار جهت جلوگیری از بازگشت صدا و شکست طنین صوت است این فوم ها قادر به جذب طیف زیادی از صداهایی با فرکانس بالا هستند.

عایق صوتی و انواع آن

 

ب- فوم xps :

فوم ایکس پی اس (XPS) جزء مصالح چند منظوره محسوب می شود که نقش عایق حرارتی، رطوبتی و صوتی را در ساختمان ایفا می کند. این فوم ساخته شده از پلی استایرین اکسترود شده دارای سلول های بسته می باشد و از استحکام بالایی برخوردار است. فوم XPS بسیار سبک بوده و برخلاف ضخامت کم آن از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است.

ج- عایق صوتی یونولیت :

یونولیت های ورقه ایی یا مکعبی شکل دارای چگالی بالایی هستند و به عنوان عایق صوتی در مکان های پر سر و صدا مانند موتورخانه مورد استفاده قرار می گیرند. اصولا این نوع عایق ها در مرحله ی سفت کاری ساختمان نصب می شوند و عایق خوبی برای جذب صدا هستند. ورقه های یونولیت از جنس پلی استایرن هستند و از پخش صدا در محیط جلوگیری می کنند.

د- عایق صوتی دو رو صاف :

این عایق در دو نوع ساده و یکرو چسب دار موجود است.

نوع ساده آن برای عایق کاری توکار استفاده می شود بدین صورت که در حین ساخت ساختمان و مابین دو تیغه دیوار قرار می گیرد به صورتی که تمامی سطوح دیوار را بپوشاند. این روش را اغلب برای عایق کاری بین واحد های آپارتمانی و یا دیواره های خارجی منازل بکار می برند که علاوه بر عایق صوت شدن دیوار، در برابر گرما نیز استقامت خوبی داشته باشد.
عایق های یکرو چسب دار برای مواقعی مصرف می شود که ساختمان ساخته شده است اما از نظر صوتی عایق مناسبی ندارد.

ه- عایق صوتی لوله های تاسیساتی:

عایق های صوتی لوله ای جهت عایق صوت نمودن لوله های سروبس های بهداشتی، حمام، لوله های آب مصرفی و… مورد استفاده قرار می گیرند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *