به لحاظ ساختار، سقف روفیکس شباهتهای زیادی با سقفهای مرکب بتنی یا به اصطلاح کامپوزیت دارد. روفیکس در واقع یک شبکه توری مانند فلزی است که دارای ناودانیهایی است. روفیکس یک قالب «درجا» است و اغلب برای اجرای سقفهای مرکب بتنی و دیوارهای یکپارچه از آن استفاده میشود. امتیازات نهفته در روفیکس مانند سبکی، سرعت و سهولت در نصب، صرفه اقتصادی با توجه به شرایط اقلیمی اکثر مناطق ایران، نیاز به آن را در بسیاری از مهندسان و معماران ایجاد کرده است.
روش اجرای سقف روفیکس
در مرحله اول باید روفیکسهای مورد نیاز را در کارگاه آماده کرد. با شروع پروژه باید آنها را به محل پروژه انتقال داد.
در مرحله دوم ابتدا با استفاده از روفیکس، راه پلههای ۵ طبقه اول را به سرعت قالببندی و سپس بتنریزی میکنند. اجرای راه پله در همان ابتدای کار عملیات انتقال روفیکس به طبقات بالایی را تسهیل میکند.
با فراهم شدن امکان رفتوآمد ایمن به طبقات بالایی، قالبهای فلزی روفیکس به طبقه مورد نظر به آسانی حمل میشوند. سپس به طور مستقیم روی تیرهای فرعی قرار داده میشوند. توجه داشته باشید که نصب سیستم سقفی روفیکس در ارتفاعهای بیش از ۱ متری از سطح زمین، بدون نیاز به هر گونه شمع، جک و یا زیر بندی با ایمنی کامل قابل اجرا است.
در مرحله سوم از اجرای سقف روفیکس نوبت به قرار دادن شبکه میلگرد میرسد. از دیگر مزایای این سیستم سقفی عدم نیاز به اسپیسر است. شبکه میلگرد روی روفیکس تثبیت میشود و پس از جوش زدن برش گیرها، باید به سراغ بتنریزی رفت.
در مرحله چهارم، پس از برقراری مسیر و لولههای انتقال بتن، عملیات بتنریزی در ارتفاع بیش از ۱۵ متری آغاز میشود. قبل از شروع به بتنریزی، مسیرهای عبور انواع تاسیسات برقی و مکانیکی با استفاده از ورقهای پلی استایرنی قالببندی میشوند.
در مرحله پنجم، راه پلههای پنجم تا دهم قالببندی و بتنریزی میشوند. بتنریزی طبقات چهارم تا اول به پایان میرسد. در عین حال اسکلت و تیر گذاری طبقات بالایی ادامه مییابد.
در مرحله ششم نیز، راه پلههای طبقه دهم تا پانزدهم اجرا میشود. قالببندی و بتنریزی طبقات شش تا دهم تکمیل میشود. ساخت اسکلت و نصب تیرهای طبقه پانزدهم صورت میگیرد. تیغه چینی و اجرای دیوارهای اصلی طبقات همکف تا چهارم تکمیل میشود.
در مرحله هفتم، بعد از اجرای سقف روفیکس در طبقه پانزدهم، قالببندی و بتنریزی طبقات یازدهم تا چهاردهم صورت میگیرد. تیغه و دیوارهای طبقات پنجم تا دهم اجرا میشود.
مزایای اجرای سقف روفیکس
- سرعت و سهولت در اجرا
- عدم نیاز به نیروی ماهر
- کاهش هزینه مصالح سقف
- عدم نیاز به شمع یا جک
- بدون نیاز به بالابر و یا جرثقیل برای نصب روی طبقات
- حذف قالببندی به روش سنتی
- امکان بتنریزی هم زمان همه طبقات
- کاهش ضخامت و وزن سقفها
- ایمنی بیشتر در مقابل زلزله
- کاهش مصرف مصالح در اسکلت ساختمان
- ایجاد سقف دوجداره و عایق در برابر صدا و حرارت
- قابلیت عبور تاسیسات از داخل ضخامت سقف
- جلوگیری از پوسیدگی لولهها
- قابلیت شکل پذیری بی نظیر برای ساخت فرمهای پیچیده
- قابلیت حمل مساحتهای زیاد با صرف حداقل انرژی و هزینه
- بدون ضایعات در بارگیری، حمل، نگهداری و نصب